HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Tilbehør
Lækker og nem panzanella
Basilikum, filonebrød, olivenolie og tomater - denne forret er indbegrebet af Italien!
af Nicoline Olsen, assisteret af Othilia Thalund.
13.10.2008
Foto: Christian Petersen.
Ingredienser
1 landbrød, fx italiensk filone
1 fed hvidløg
4 spsk. olie til at riste croutoner i
1 agurk
Ca. 2 tsk. flagesalt
8 spsk. god olivenolie til dressing
1 kg tomater
1 bundt grøn basilikum
1 bundt rød basilikum
2 rødløg
Salt og peber fra kværn
Sådan laver du panzanella
Skær endeskiverne af brødet og skær det så i 2 x 2 cm store tern. Kom dem i en bradepande.
Knus hvidløget med en kniv og derefter i en morter og bland det med 4 spsk. olivenolie. Hæld blandingen over brødternene og vend godt rundt.
Sæt bradepanden i ovnen under grillen og lad brødternene riste, til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt indimellem og hold hele tiden øje med dem.
Skræl agurken og skær den derefter i små tern på 1 x 1 cm. Kom agurketernene i en skål eller en alubakke sammen med salt og 8 spsk. olivenolie.
Skær tomaterne i grove stykker og bland dem med agurkerne. Vend det hele godt rundt i olien. Kom brødet ved og vend rundt igen.
Lad salaten trække ½ time.
Pluk basilikummen og skær løgene i tynde skiver. Lige inden servering vendes basilikum og løg i salaten. Smag til med salt og friskkværnet peber.
TIP:
Brug gerne forskellige slags tomater, fx bøf- og blommetomater.
Se også
Krydret kyllingesalat med spidskål og mynteolie
Se også
Tabouleh med grønt
sydlandsk
sommermad
salat & tilbehør
Andre lækre opskrifter
Tilbehør
Sprøde flæskesvær med rosmarin og chili
Tilbehør
Rillette af andelår med syltet rødkål
Tilbehør
Syltede grøntsager
Tilbehør
Løgkompot med timian
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Kager
Æblekage med kanel
Tips & tricks
Flydende eller pulver: Hvilket vaskemiddel skal jeg vælge?
Sponsoreret indhold