Tilbehør

Luksus kyllingesalat

Har du et eller flere stykker kyllingebryst - eller stegt/kogt kylling - tilovers, kan du bruge det i luksus kyllingesalat. Den smager skønt på ristet brød!
af Susanne Palmqvist8.03.2021Foto: Anders Schønnemann

Kyllingesalat

  • 1 stort stegt eller kogt kyllingebryst + evt. rester fra benene
  • 1 bæger pasteuriserede helæg (blomme og hvide)
  • 1 nip salt
  • Ca. 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 ansjosfileter
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • 3 spsk. små kapers, gerne saltede
  • 1 dl hakkede valnøddekerner
  • 1½ dl nippet bredbladet persille
  • Ristede italienske brødskiver eller rugbrød

En god kyllingesalat smager skønt, og du kan nemt lave den selv af rester af kylling. Denne lækre kyllingesalat er godt pålæg til brøddet, og den gør sig derfor godt til frokosten. Servér den fx som en del af påskebordet og forkæl dine gæster.

Sådan laver du kyllingesalat

  1. Lad ægget få stuetemperatur. Kom det i blenderen med salt, og kør i ½ minut.

  2. Tilsæt olie lidt ad gangen, mens blenderen kører. Fortsæt, til konsistensen bliver tyk.

  3. Hak ansjoser og hvidløg, og kør det med et øjeblik. Smag til med saften fra citronen samt salt og peber.

  4. Pil kødet i strimler med en gaffel. Hak nødderne groft.

  5. Udblød saltede kapers i koldt vand i 20 minutter, og lad dem dryppe af. Almindelige kapers skal ikke udblødes!

  6. Vend det hele med dressingen. Stil det koldt.

  7. Skyl og nip persillen. Vend bladene i til allersidst.

  8. Anret salaten på ristet brød.

Sponsoreret indhold