Tilbehør

Sprøde løgringe med aioli

Måske har du smagt de sprøde løgringe, når du har fået mad udefra, men vidste du, at du nemt kan lave dem selv? Løgringene er den perfekte snack til middagsgæsterne, festen eller fredagshyggen på sofaen.
Opskrift og29.11.2021foto: Johanne Mosgaard.
4 personer

Sprøde løgringe:

  • 4 store løg
  • 150 g hvedemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 5 dl rapsolie
  • 180 g pankorasp

Aioli:

  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. citronsaft eller æblecidereddike
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl raffineret rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • Purløg

Sådan laver du sprøde løgringe med aioli:

Aioli:

  1. Sigt væsken fra kikærterne ned i en skål, og tilsæt dijonsennep, citronsaft og salt.
  2. Blend ingredienserne med en stavblender, og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk.

  • Pil og pres hvidløg, og vend det med den frisklavede mayonnaise
  • Lad gerne aioli en trække lidt tid i køleskabet. Top med finthakket purløg inden servering.
  • Løgringe:

    1. Pil løg, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Pil forsigtigt løgringene fra hinanden.
    2. Pisk en dej af hvedemel, vand, cayennepeber, røget paprika, natron og salt i en skål. Lad dejen hvile ca. 15 minutter på køkkenbordet.
    3. Varm olie op i en gryde. Test, om olien er klar, med lidt dej – hvis olien syder, er den klar.
    4. Hæld rasp i en skål. Vend først løgringene i dejen og herefter i raspen.
    5. Læg forsigtigt løgringene ned i den varme olie, evt. med en ske – start med 1 løgring ad gangen, og når olien er godt varm, kan du sagtens stege flere ad gangen. Tag løgringene op med en hulske, når de er gyldne.

  • Læg løgringene på et stykke køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af, og servér løgringene sammen med aioli, mens de er sprøde.
  • Sponsoreret indhold