Tilbehør

Syltet melon med brombær og vanilje

Sylter du frugt, bliver frugternes syre og sødme endnu mere fremhæver, og de får en dejlig blød konsistens. Perfekt til desserter med is og kage! Prøv syltet melom med brombær her.
af Carsten Kyster9.02.2023Foto: Colombus Leth.

Ingredienser

  • 1 cantaloupemelon
  • 500 g rørsukker
  • 2-3 vaniljestænger
  • ½ l vand
  • 200 g brombær

Syltet melon med brombær

  1. Skræl melonen, og halvér den. Skrab kernerne ud, og skær den i grove både.
  2. Fordel dem i rengjorte glas. Fordel brombær ovenpå.
  3. Flæk vaniljestængerne, og skrab kernerne ud med en kniv.
  4. Kom dem i en lille gryde med sukker, vand og vaniljestænger, og kog det op.
  5. Lad det simre i 10 minutter.
  6. Køl lagen ned til ca. 30°, og hæld den henover melon og brombær.
  7. Sæt låg på, og lad det trække 3-4 dage på køl.

Sponsoreret indhold