Lækre klatkager af risalamande
Klatkager er for mange noget der hører til første juledag, men de kan laves alle dage, dagen efter, at der har været risengrød eller risalamande på bordet. Få en let opskrift lige her!
Der er masser af måder at bruge overskuddet fra julemiddagen på! Risengrøden kan f.eks. bruges i boller, og hvis du har noget af juleanden tilovers, kan kødet bruges igen i de stille dage efter jul. Det er både bæredygtigt, økonomisk og virkelig lækkert at trylle restemaden om til lækre retter frem for at donere dem til skraldespanden.
Her er 6 nemme og skønne retter, du kan lave af den overskydende julemad!
Klatkager er for mange noget der hører til første juledag, men de kan laves alle dage, dagen efter, at der har været risengrød eller risalamande på bordet. Få en let opskrift lige her!
Når andestegen er skåret ud i pæne stykker juleaften, sidder der stadig en god del kød tilbage på skroget. Pil det af, og brug det som fyld i en kraftfuld suppe en af de efterfølgende dage.
Efter dagevis med gæster og fester kan du anvende de sidste rester af andesteg som fyld i sprøde tarteletter. Servér en frisk rødkålssalat ved siden af de sprøde skaller – så smager det stadig lidt af jul.
Tryl resterne af julens risalamande om til en fortryllende cheesecake, som kan sprede glæde i juledagene. Den perfekte afslutning på risalamandens lange liv!
Juleklassikeren flæskesteg er god på mange måder, og hører ikke nødvendigvis kun december og juletiden til. Her får du vores favoritopskrift på flæskestegssandwich med lun rødkålssalat.
Denne moderne udgave af biksemad er perfekt i juletiden med sit røde juleudseende og med sprøde bidder af flæskesteg. Prøv opskriften her!