En citronkage er altid et hit, fordi den på én gang er sød og syrlig, hvilket gør citronkagen dejligt frisk.
1 springform
6-8 personer
250 g blødt smør
3½ dl sukker
3 æg
3½ dl mælk
Skal af 1 økologisk citron
6 dl mel
1 tsk bagepulver
Sukkerlage
Saften af 1 citron
1 dl vand
1 dl sukker
Pynt
Citronskiver
Farvet sukker
Citroner er super sunde. Læs her, hvorfor du bliver stærk af at spise citroner
Sådan gør du
Citronkage: Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og sukker sammen med en håndmikser, til det bliver hvidt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, og tilsæt mælken. Vask citronen, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland revet citronskal, mel og bagepulver i dejen. Smør springformen, eller beklæd den indvendigt med bagepapir. Hæld dejen i springformen, og sæt den i en 180° varm ovn.
Bag din citronkage i cirka 45 minutter. Kig til kagen - læg et stykke alufolie over, hvis overfladen bliver for mørk. Prik i citronkagen med en kødnål eller gaffel - hænger der ikke dej fast, er kagen færdig. Afkøl den nybagte citronkage på en bagerist i formen. Åbn springformen, når kagen er afkølet. Sæt din citronkage på et fad. Prik huller i overfladen.
Sukkerlage: Pres citronen, og kog citronsaft, vand og sukker sammen i en gryde. Hæld lagen over kagen. Pynt den færdige citronkage med citronskiver og farvet sukker.
Server citronkage som en lækker kage til eftermiddagskaffen eller som dessert efter en god middag.