Ingen påskemiddag uden en lækker dessert. Her får du en lækker opskrift på nøddekage med en fyldig nougatcreme. Bundene består af en vidunderlig blanding af marcipan, hasselnødder og marengs, og så er den toppet med søde påskeæg og chokolade.
Læs også: Lækre chokoladeæg med abrikosfyld!
Denne kage er beregnet til 12-16 personer og er derfor perfekt til kaffen oven på familiemiddagen i påsken. Er du vild med den søde smag af nougat, kaffe og chokolade, kommer du til at elske denne vidunderlige nøddekage.
Giv din nøddekage et par timer i køleskabet, inden den kommer på bordet og server den i godt selskab.
1. Kom marcipan, flormelis, hasselnødder og hvedemel i en foodprocessor og findel nødderne.
2. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengsen er sej.
3. Vend marcipanblandingen i marengsen og fordel den i to smurte springforme.
4. Bag kagerne cirka 1 time ved 140° C og sæt dem til afkøling. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet og smelt nougaten i den varme fløde.
5. Opløs kaffen i kogende vand og rør den i nougatblandingen. Sæt nougatblandingen på køl.
6. Pisk resten af fløden til flødeskum og vend nougatcremen i. Fordel halvdelen af nougatcremen imellem de to bunde og smør resten ud over top og sider.
7. Sæt kagen i køleskabet et par timer og pynt med påskeæg og revet chokolade.