Tilbehør

Marmelade med pære

En frisk pære er et herligt mellemmåltid. Men prøv også at bruge frugten i din madlavning. Den smager skønt i både det salte og det søde køkken. Her får du en nem og skøn opskrift på marmelade med pære
af Madwork/Inge Skovdal13.08.2013Foto: Inge Skovdal/Skovdal & Skovdal Fotografi

Marmelade med pære, fennikel og citron - det skal du bruge:
Opskriften er til ca. ¾ L:

6 pærer, ca. 700 g
Skrællen af 1 citron, usprøjtet
½ dl vand
2 tsk fennikelfrø
250 g sukker
1 spsk citronsaft
Geleringsmiddel, rød melatin
1spsk sukker
Atamon

Se også, hvordan du laver en skøn dessert med pære nedenfor

Marmelade med pære - sådan gør du:
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mindre stykker. Skyl citronen, og skær skrællen af med
et juliennejern. Læg pærestykker, citronskræl, vand, fennikelfrø og sukker i en gryde, og pres citronsaft direkte ned i gryden. Varm marmeladen langsomt op, og lad den simre ca. 30 minutter. Mos evt. pærerne let med en gaffel, hvis stykkerne er for store. Bland 1 tsk rød melatin med 1 spsk sukker, og bland det i marmeladen. Lad det koge op 2 minutter. Skold sylteglassene, skyl dem med atamon, og hæld marmeladen på de skyllede glas.

Sponsoreret indhold