Marmelade med pære, fennikel og citron - det skal du bruge:
Opskriften er til ca. ¾ L:
6 pærer, ca. 700 g
Skrællen af 1 citron, usprøjtet
½ dl vand
2 tsk fennikelfrø
250 g sukker
1 spsk citronsaft
Geleringsmiddel, rød melatin
1spsk sukker
Atamon
Se også, hvordan du laver en skøn dessert med pære nedenfor
Marmelade med pære - sådan gør du:
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mindre stykker. Skyl citronen, og skær skrællen af med
et juliennejern. Læg pærestykker, citronskræl, vand, fennikelfrø og sukker i en gryde, og pres citronsaft direkte ned i gryden. Varm marmeladen langsomt op, og lad den simre ca. 30 minutter. Mos evt. pærerne let med en gaffel, hvis stykkerne er for store. Bland 1 tsk rød melatin med 1 spsk sukker, og bland det i marmeladen. Lad det koge op 2 minutter. Skold sylteglassene, skyl dem med atamon, og hæld marmeladen på de skyllede glas.