Smager din mors sauce også altid bedre end din egen? Kom op i saucesuperligaen med vores guide til hollandaise, persillesauce, vinaigrette og cæsardressing.
Sauce - vinagrette - det skal du bruge
5 spsk vindruekerneolie eller olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk cremefraiche 38 %
Salt og peber
1 fed hvidløg
Desuden
2 æg
1 kg grønne asparges
Kørvel, grofthakket
Sauce - vinagrette - sådan laver du den
Kom alle ingredienser til vinaigretten i en skål, undtagen hvidløg, og pisk dem godt sammen. Pres nu hvidløg i, og rør rundt. Kog æggene, til de er hårdkogte, pil dem, og hak dem fint. Skyl aspargeserne, og bræk enderne af. Kog aspargeserne i letsaltet vand i ca. 4 minutter − endelig ikke for længe, for så bliver de kedelige. Lad dem dryppe af i en sigte, og kom lidt iskoldt vand over dem. Anret asparges på et fad, og hæld vinaigretten over. Fordel de finthakkede æg over aspargeserne, og drys med friskhakket kørvel.