Chokoladekage med rødbeder i lyder måske ikke som det oplagte første valg. Men ligesom gulerødder og squash er rødbeder faktisk en virkelig lækker ingrediens i kager.
Rødbeder tilfører din chokoladekage saft og sødme - og selvfølgelig en flot rød farve.
Chokoladekage med rødbeder
10 PERSONER
Det skal du bruge
200 g rå, groftreven rødbede
100 g kakaopulver af høj kvalitet, fx Valrhona
200 g hvedemel
250 g lyst rørsukker
3 æg
Korn af 1 stang vanijle
½-1 tsk stødt ingefær
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
2 dl vindruekerneolie
125 g hakket, mørk chokolade (60% kakaoindhold)
Smør og rasp til formen
Glasur
Flormelis
Lyserød frugtfarve
Groftrevet chokolade
Sådan gør du
Kom den groftrevne rødbede i en skål, og tilsæt alle øvrige ingredienser undtagen olie og chokolade. Rør det godt sammen, evt. med en røremaskine.
Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du rører. Vend til sidst hakket chokolade i dejen.
Hæld dejen i en smurt, raspdrysset brødform, der rummer 1 l. Bag din chokoladekage i ovnen i ca. 1 time ved 175°. Lad den nybagte chokoladekage med rødbeder afkøle.
Glasur: Rør flormelis med lidt frugtfarve. Tilsæt 1 tsk vand, og rør glasuren til en sej masse. Fordel glasuren på din chokoladekage, og drys med chokolade.
Server din chokoladekage med rødbeder sammen med en dampende varm kop te.
Har du rødbeder i overskud? Så lav lækre ovnbagte rødbeder med persillepesto