Kager

Efterårs-tærte med pærer og tyttebær

Gør det sure efterår lidt sødere med en uimodståelig tærte med pærer fra haven. Så har du også lidt at stå imod med, når kulden snart bider sig fast!
af Pia Buusmann15.09.2015Foto: Jes Buusmann

Netop nu er haven fuld af frugter og bær, der skriger efter at blive brugt i alverdens bagværk og søde desserter. Prøv fx at bage denne efterårstærte med søde pærer og dejlige tyttebær!

Tosset med tærte med pærer? Prøv vores favorittærter!

Tærte med pærer og tyttebær

6-8 personer

Det skal du bruge til tærte med pærer og tyttebær:

  • 1 færdigkøbt tærtedej
  • 3 pærer, 2 skrællede og 1 med skræl
  • 1 spsk honning
  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 100 g groftrevet marcipan
  • 150 g havregryn
  • 3 spsk hvedemel
  • 30 g grofthakkede mandler
  • 200 g tyttebær
  • Græsk yoghurt eller flødeskum til servering

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED ISABELLAS!

Sådan laver du tærte med pærer og tyttebær

  1. For en tærteform på ca. 22 cm i diameter med tærtedejen, og prik i den med en gaffel hele vejen rundt. Forbag tærten i en forvarmet ovn på 185° i ca. 10 minutter, til den er gylden, og tag tærten ud. S
  2. kær de 2 skrællede pærer i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med honningen. Lad det simre i 5-8 minutter, tag det af varmen, og lad det køle af.
  3. Pisk æg og sukker skummende. Pisk så smørret i og herefter ingefær, marcipan, havregryn og mel. Pisk det godt sammen. Vend tyttebær og mandler i dejen. Fordel pærestykkerne i bunden af tærten. Hæld fyldet hen over, og tryk dejen let sammen med en spiseske.
  4. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 25-30 minutter. Stik i tærten med en bagenål for at se, om den er færdigbagt. Den må gerne virke fugtig, men hvis dejen er for våd, må du bage yderligere nogle minutter.
  5. Skær den sidste pære i små stykker, og pynt tærten med dem. Server tærten med græsk yoghurt eller flødeskum til.

Sponsoreret indhold