Kager

Gulerodskage med mascarpone-frosting - opskrift uden sukker

Du behøver ikke altid at ty til sukkerholdige sager, når den søde tand melder sig. Vi har lavet en lækker gulerodskage helt uden raffineret sukker - og det kan hverken ses eller smages! Få opskriften her.
af Cecilia Fahlström28.02.2020Foto: Stine Christiansen.
8 personer

Kage

  • Smør og mel til formen
  • 2 æg
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 2 modne bananer
  • 250 g ananas
  • 4 store dadler
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 125 g mel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • ¼ tsk. muskat
  • 1 knivspids stødte nelliker
  • 1-2 gulerødder (eller 125 g revet)

Frosting

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • 12 valnødder

Flere og flere vil gerne undgå hvidt, raffineret sukker, og heldigvis byder naturen på flere alternativer, som du ovenikøbet kan købe økologisk i større supermarkeder.

Vi forkæler dig her med et skønt alternativ til den klassiske gulerodskage. I denne lækre version med mascarponefrosting er sukkeret nemlig byttet ud med gode sager som bananer, anananas og dadler - og resulatet tilfredsstiller stadig den søde tand på bedste vis! Prøv opskriften her.

Se også: Sådan laver du tørrede æbleringe

Flere sunde snacks: De bedste kokoskugler med chokolade

GUlerodskage - Sådan gør du:

Kage:

  1. Tænd ovnen på 185°. Beklæd bunden af en springform, Ø 18 cm, med bagepapir. Smør siderne, og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud.
  2. Pisk æg og olie sammen. Mos bananerne, og pisk dem med. Blend ananassen groft i en blender, og hæld den over på et rent viskestykke. Pres viskestykket meget stramt over en skål, så overskydende ananassaft presses ud. Gem 1-2 spsk. af saften til frostingen. Hæld selve ananassen over i skålen med bananmassen.
  3. Skær dadlerne over, pil stenene ud, hak dem meget fint, og vend dem i dejen. Sigt vaniljepulver, mel, natron, bagepulver, salt, kanel, muskat og stødte nelliker sammen i en skål. Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser.
  4. Skræl gulerødderne, riv dem på et rivejern, og vend dem i dejen. Hæld kagedejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i kagen, uden at der hænger dej ved.

Frosting:

  1. Hæld mascarpone i en skål, og pisk det igennem, indtil det er luftigt. Tilsæt piskefløde 1 spsk. ad gangen, og pisk. Fortsæt, indtil konsistensen er tyk og cremet.
  2. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, tilsæt dem, og rør rundt. Tilsæt til sidst 1-2 spsk. ananassaft for at søde frostingen, og rør rundt. Tilsæt mere ananassaft efter behov.
  3. Smør mascarponefrostingen ud over den afkølede gulerodskage, og pynt med valnødder.

Måske du også vil kunne lide: Sunde cookies med nødder og havregryn

Sponsoreret indhold