Kager

Lækre muffins med brombær

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt - også i muffins.
af Tine Edinger28.02.2020Foto: Tine Edinger
12 personer

Muffins med brombær

  • 125 g mel
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • Evt. 1 spsk vand efter behov
  • 150 g brombær, friske eller frosne
  • Muffinforme

Muffins med bær bliver bare altid gode. De skønne bær gør dine muffins lige det ekstra bløde og svampede, helt som muffins skal være.

Muffins er nemme at tage med på arbejde, skovtur, eller hvor du nu er blevet bestroet opgaven at tage muffins med. Du kan selvfølgelig også bare servere dine muffins derhjemme, evt. kan du servere dine muffins flot arrangeret på en kageopsats.

Sådan laver du muffins med brombær

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Bland mel og sukker godt, tilsæt smør og æg, og pisk, til dejen er ensartet. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver, og pisk dejen godt igennem. Hvis dejen til dine muffins er for tyk, tilsættes lidt af vandet. Tilsæt brombærrene til sidst, og bland dem helt forsigtigt i dejen med en ske.
  3. Fordel dejen i formene til dine muffins, fyld ikke op til kanten, da dejen hæver.
  4. Bag dine muffins i 20-25 minutter. Når du kan stikke en kniv i en muffin, uden at den bliver klistret, er dine muffins færdige.
  5. Muffins er nemme at tage med på farten. Serverer du muffins derhjemme, kan du opgradere dem ved at servere dine muffins lune med en god vaniljeis til.

Her får du lidt flere lækre opskrifter med brombær:

Sponsoreret indhold