Forretter

Minitærter med purløg og rygeost

Foråret nærmer sig langsomt - og det samme gør trangen til at skifte den tunge vintermad ud med lettere retter. Disse minitærter med spinat og rygeost er skønne som startere eller sideret på frokostbordet.
af Camilla Zarah Lawes26.03.2018Foto: John Bendtsen.

Langt om længe er forårets spæde grøntsager ved at dukke op i butikkerne, og de er fantastiske at sætte tænderne i efter en lang periode med tung vintermad. Fyld frokostbordet med et udvalg af små, lækre retter der smager af lunere og lysere tider. Her får du opskriften på minitærter med purløg og rygeost.

Endnu en til frokostbordet: Små croque madame-pizzaer

Det skal du bruge til minitærter med purløg og rygeost:

  • 12 cherrytomater
  • ¼ bundt purløg
  • ¼ bundt dild
  • 100 g rygeost
  • 3 spsk. cremefraiche
  • Havsalt og peber
  • 12 små mørdejsskaller (Fås i større supermarkeder)

Læs også: Undgå madspild i påsken

Sådan gør du:

  1. Skær et lille snit i tomaterne, og blanchér dem i spilkogende vand i 30 sekunder.
  2. Lad tomaterne afkøle i iskoldt vand, og flå skindet af. Hak purløg og dild fint. Rul tomaterne i blandingen.
  3. Rør rygeost sammen med cremefraiche, og krydr med havsalt og peber.
  4. Kom cremen i en sprøjtepose, og fordel den i de små mørdejsskaller.
  5. Læg 1 tomat på hver, og servér.

TIP: Du kan tilberede cremen dagen før og opbevare den i køleskabet.

Prøv også: Nem spinattærte med chorizo

Sponsoreret indhold