Alle elsker en god lasagne! Men lasagne kan godt blive en fed omgang, for lad os være helt ærlige, udover kødsaucen er indholdet i en lasagne sjældent særlig sundt.
I denne lasagne opskrift har vi skruet ned for fedtet, bl.a. ved at udelade smørret i mælkesaucen og ved at toppe denne lasagne med en del mindre ost end sædvanligt.
DENNE SUNDE LASAGNE OPSKRIFT ER TIL 4 PERSONER
I denne lasagne opskrift er der fuldkorns-pastaplader. De smager af meget i sig selv og suger en del væske, så derfor er de mest velegnede at bruge til kraftige kødsaucer.
Det skal du bruge til lasagne
Lammekødssauce:
400 g hakket lammekød (du kan også bruge hakket oksekød)
2 spsk olivenolie til stegning
1 stort løg
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
1 lille dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2 dl rødvin
2 dl vand
2 tsk tørret oregano, rosmarin eller timian
2 fed hvidløg
¼ tsk cayennepeber
salt og friskkværnet peber
Mælkesauce:
5 dl mælk
½ dl hvedemel
salt og friskkværnet peber
fintrevet muskatnød
Desuden skal du bruge:
200 g fuldkornslasagneplader
50 g revet fast ost, fx vesterhavsost, emmentaler eller gruyere
Tilbehør til din sunde lasagne
Marineret citron:
1 citron, usprøjtet
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
1 citron, usprøjtet
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
Agurkesalat med yoghurt:
1 agurk
2 dl yoghurt naturel
5 stilke mynte
salt og friskkværnet peber
1 agurk
2 dl yoghurt naturel
5 stilke myntesalt og friskkværnet peber
Sådan laver du den sunde lasagne
Lammekødssauce:
Brun kødet i olie på en pande. Pil løg, skræl gulerødder, og riv dem groft. Rens bladsellerien, og hak den fint. Bland grøntsagerne med kødet, og lad dem svitse med et par minutter. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vin, vand, krydderier, presset hvidløg og cayennepeber.
Kog saucen i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Mælkesauce:
Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog op under omrøring. Skru ned til lavt blus, og lad saucen koge i ca. 5 minutter. Rør ofte, så den ikke brænder på. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød.
Læg din lasagne sammen i et smurt ovnfad i lag med lammesauce, lasagneplader og mælkesauce. Slut af din lasagne af med mælkesauce, og drys med ost. Læg alufolie over fadet med lasagne, uden at det rører saucen, og bag din lasagne i en 180º varm ovn i 25 minutter.
Tag alufolien af, og bag din lasagne i yderligere 20 minutter, til din lasagne er gyldenbrun på toppen, og lasagnepladerne er møre.
Sådan laver du tilbehøret til din lasagne
Marineret citron:
Skyl citronen, og skær den i små tern, som varmes op i en kasserolle med salt og olie. Lad det stå ved svag varme i 5 minutter, og hæld det op i en lille skål.
Agurkesalat med yoghurt:
Skyl agurken, og skær den i tynde strimler med en skrællekniv. Bland yoghurt med grofthakkede mynteblade. Vend agurken i yoghurten, og smag
til med salt og peber.
Server din sunde lasagne rygende varm sammen med marineret citron og agurkesalat med yoghurt. Velbekomme!
Tip! Sådan får din lasagne den bedste konsistens
Du kan evt. blande mælkesaucen i kødsaucen, inden du lægger din lasagne sammen. Så bliver lagene i din lasagne lidt mere integrerede.
Se også den klassiske: Lasagne.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.
Nedenfor har vi samlet 7 lækre og sunde salater, som du kan servere til din sunde lasagne.