Aftensmad

Vegetarlasagne med fuldkornsplader

Du kan nemt lave en lækker og sund vegetarlasagne med fuldkorns lasagneplader. Vi viser dig her, hvordan!
af Lene Hansson.28.04.2014

Ingredienser

  • 1 pakke fuldkorns lasagneplader

Sauce

  • 300 g modne tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g rødløg
  • 2-3 dl vand
  • 1 grøntsags bouillon
  • 1 tsk. allround krydderi
  • 1 tsk. karry

Fyld

  • 6 forårsløg, skiveskåret
  • 300 g squash, revet
  • 400 g gulerod, revet
  • 2 tsk. allround krydderi
  • Salt og peber efter smag
  • 1-2 glas vand, alt efter grøntsagernes vandindhold.

Sådan laver du vegetarlasagne

Sauce

  1. Tomaterne skæres groft og lægges i en blender sammen med hvidløg uden skræl, pillet og groft hakket rødløg, vand, bouillon og krydderier.

Fyld

  1. Svits fyld-ingredienserne på en pande, i kokosolie i 3-4 minutter under omrøring.
  2. I et ildfast fad lægges først pladerne, så de sækker bunden. Dernæst tilføjes skiftevis fyld, sauce samt fuldkorns lasagneplader.
  3. Når alt er lagt, kan du hælde 1-2 glas vand henover hele lasagnen, da fuldkornspladerne trækker meget væske fra grøntsagerne, og på den måde undgår du, at lasagnen bliver tør.
  4. Lasagnen bages i ovnen ved 180 grader i cirka 35-40 minutter.

På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.

Sponsoreret indhold