Du kan nemt lave en lækker og sund vegetarlasagne med fuldkorns lasagneplader. Vi viser dig her, hvordan!
af Lene Hansson.28.04.2014
Ingredienser
1 pakke fuldkorns lasagneplader
Sauce
300 g modne tomater
2 fed hvidløg
100 g rødløg
2-3 dl vand
1 grøntsags bouillon
1 tsk. allround krydderi
1 tsk. karry
Fyld
6 forårsløg, skiveskåret
300 g squash, revet
400 g gulerod, revet
2 tsk. allround krydderi
Salt og peber efter smag
1-2 glas vand, alt efter grøntsagernes vandindhold.
Sådan laver du vegetarlasagne
Sauce
Tomaterne skæres groft og lægges i en blender sammen med hvidløg uden skræl, pillet og groft hakket rødløg, vand, bouillon og krydderier.
Fyld
Svits fyld-ingredienserne på en pande, i kokosolie i 3-4 minutter under omrøring.
I et ildfast fad lægges først pladerne, så de sækker bunden. Dernæst tilføjes skiftevis fyld, sauce samt fuldkorns lasagneplader.
Når alt er lagt, kan du hælde 1-2 glas vand henover hele lasagnen, da fuldkornspladerne trækker meget væske fra grøntsagerne, og på den måde undgår du, at lasagnen bliver tør.
Lasagnen bages i ovnen ved 180 grader i cirka 35-40 minutter.
På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.