Forretter

3 nemme salater til madpakken

Hverdagen banker på døren igen, og så er det tilbage til madpakkerne. Vi har samlet tre lækre salater, der er nemme at lave og som kvikker madpakken væsentligt op.
af Kaja Nymand.15.08.2017Foto: Line Falck Christensen.

Sommerens afslappende stemning er ved at have lagt sig, og nu skal du igen til at tænke i lette løsninger for at nå det hele. Men selvom madpakken skal være nem, så behøver den ikke at være kedelig - hvorfor ikke pifte den lidt op med nogle lækre salater? Få her opskriften på nudelsalat, tunsalat og pastasalat – tre salater, der alle er velegnede til madpakken, og som er hurtige at lave.

Tip: For at salaten kan holde sig frisk og sprød i længst tid, bør du bygge den op med dressing i bunden, dernæst de hårde ting, så de bløde og til sidst toppingen. Vend dressingen på hovedet, inden den skal spises, så dressingen fordeler sig.

Prøv også: Verdens nemmeste vandmelonsalat

Du bestemmer selv mængden til alle opskrifterne.
Tid: 10-15 minutter

Nudelsalat

Det skal du bruge:

  • Nudler
  • Friske spinatblade
  • Gulerødder
  • Kikærter (fra dåse)
  • Edamamebønner (frosne)

Dressing:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. balsamico
  • Et lille nip salt og hvidløgspulver

Sådan gør du:

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.
  2. Skyl spinatbladene.
  3. Skræl og riv gulerødderne.
  4. Hæld væden fra kikærter.
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen.
  6. Hæld dressingen i bunden af glasset, fyld dernæst glasset med nudler, gulerødder, kikærter og edemamebønner.

Prøv også: Nemme grillede grøntsager

Tunsalat

Det skal du bruge:

  • Æg
  • Salatblade, fx rucola
  • Agurk
  • Tun i vand

Dressing:

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. eddike

Sådan gør du:

  1. Kog ægget i ca. 8-10 minutter.
  2. Skyl salaten.
  3. Skær agurken i tern.
  4. Hæld vandet fra tunen.
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen.
  6. Hæld dressing i bunden af glasset. Læg dernæst salat, agurk, tun og til sidst æg på toppen.

Pastasalat

Det skal du bruge:

  • Fuldkornspasta
  • Feta
  • Cherrytomater
  • Salat
  • Frisk basilikum
  • 3-4 spsk. pesto

Sådan gør du:

  1. Kog pastaen.
  2. Skær fetaen i tern.
  3. Skær cherrytomater i både.
  4. Skyl salaten, og skær den i strimler.
  5. Skyl basilikummen.
  6. Kom pesto i bunden af glasset. Læg dernæst salat, pasta, feta, tomater og top med basilikum.

Læs også: 5 tips til din havefest

Flere sunde og nemme madpakkeidéer?

Alle opskrifterne er fra bogen Sunde madpakker af Kaja Nymand (Lindhardt og Ringhof). Bogen giver 50 lette opskrifter til madpakken, alle med råvarer, der er nemme at få fat i, og med mad, der er let at spise. Nemmere bliver det ikke!

Sponsoreret indhold