Bag de skønneste appelsinsmåkager med chokolade og bring julens klassiske aromaer til live - en festlig favorit til højtiden!
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth.11.12.2023
25 stk
Ingredienser
150 g sukker
175 g hvedemel
75 g mandelmel
25 g majsstivelse
0,5 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
175 g smør
1 usprøjtet appelsin, skallen herfra
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 æg
2 spsk. piskefløde
100 g mørk chokolade
Sådan laver du appelsinsmåkager med chokolade
Bland sukker, hvedemel, mandelmel, majsstivelse, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen.
Riv appelsinskallen, og saml dejen med appelsinsaft og -skal samt æg og fløde.
Hæld dejen i en sprøjtepose med tylle. Læg den eventuelt i køleskabet, indtil den er fast.
Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Form småkagerne som 3-taller eller kranse. Tænd ovnen på 200°.
Sæt bagepladen koldt i mindst 15 minutter, så dejen er kold, når den sættes i ovnen. På den måde holder småkagerne formen. Bag dem i 8-9 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en bagerist.
Temperér chokoladen, og pensl bunden med den smeltede chokolade. Afkøl, og læg småkagerne i en kagedåse.