Desserter

Hjemmelavet is på 5 minutter

Har du ikke tid til at stå i køkkenet og lave hjemmelavet is til dine gæster, kan du nemt pifte en købeis op, så den smager så godt som hjemmelavet.
af Line Marie Laursen/ISABELLAS22.07.2013Opskrift: Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth.

Sommer og is hører sammen. Men har du ikke en ismaskine, kan det være en tidskrævende proces at lavet hjemmelavet is. Heldigvis findes der mange lækre is i køledisken, du sagtens kan servere for dine sommergæster - og pifter du dem op med lækkert tilbehør, er der ingen der tænker over, at isen ikke er lavet fra bunden af dig.

- Lige nu hitter is med fyld som karamel, cookiedej eller ristede nødder - både i køledisken hos producenter som Ben & Jerry's og Hjem-is og i isbutikker landet rundt. Den tendens kan du sagtens kopiere derhjemme, fortæller Anita Banner, der er redaktionschef på magasinet ISABELLAS.

- Lad den købte is tø let op, så den er nem at arbejde med. Rør den sammen med det ønskede fyld, og stil den tilbage i fryseren, til den skal spises. Supernemt. Et andet snydetrick er at lave en god karamelsauce fra bunden. Det tager ikke lang tid og smagen imponerer, siger Anita Banner.

Hjemmelavet is på 5 minutter - rørt vaniljeis med pæresyltetøj og karamelsauce
Opskriften er til 4-6 personer

Karamelsauce - det skal du bruge:
50 g farin
60 g smør
¼ dl fløde
1 knivspids salt

Desuden:
1 l god vaniljeis
6-8 spsk pæremarmelade (eller anden smag),

Kom ingredienserne til karamelsaucen i en gryde, og kog det sammen til en tyk sirup. Lad den afkøle. Lad vaniljeisen tø en smule op. Vend den med pæremarmelade, og kom den i isglas. Hæld karamelsauce over, og server din hjemmelavet is.

Skulle tiden alligevel være til at lave hjemmelavet is fra bunden, får du herunder en masse lækre opskrifter:

Sponsoreret indhold