Brød & Boller

Scones med æble-ingefær-marmelade

Disse sprøde, nybagte scones med en frisk marmelade af ingefær og æbler er perfekte til eftermiddagskaffen. Få opskriften her!
af Cecilie Svensson24.10.2019Foto: Columbus Leth.

Marmelade

  • 4 syrlige æbler
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 tsk. usprøjtet citronskal
  • 1 1/5 dl vand
  • 250 g sukker

Scones

  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk usprøjtet citronskal
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 150 g koldt smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 æg til pensling

Gør den engelske afternoon-tea-tradition efter og servér lune, nybagte scones til eftermiddagskaffen.

Her får du opskriften på klassiske scones, som er knasende sprøde udenpå og lækre, svampede indeni - og som er ekstra gode, når de spises med en frisk æble-ingefær-marmelade. MUMS!

Sådan laver du scones med æble-ingefærmarmelade

Æble-ingefær-marmelade

  1. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Skræl ingefæren, og skær den i bittesmå tern.
  3. Kom æbler, ingefær, citronskal og vand i en gryde, og bring blandingen i kog.
  4. Lad den derefter simre under låg i 30 minutter.
  5. Tilsæt sukker, og lad marmeladen simre videre uden låg på medium varme i 15 minutter.
  6. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.

Scones

  1. Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt smørret i små bidder.
  3. Gnid smørret ind i melet, til det har en rasplignende konsistens.
  4. Lav et hul i midten af melblandingen, og tilsæt kærnemælk og citronsaft.
  5. Arbejd hurtigt dejen sammen uden at ælte for meget, og tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
  6. Tryk sconesene ud med et glas el.lign., Ø 7-8 cm.
  7. Pensl dem med æg, og drys med en smule sukker.
  8. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Servér de lune scones med marmeladen til.

Sponsoreret indhold