Småkager & Cookies

Pekannøddesmåkager med nougatfyld

Kast dig ud i en nøddedrøm af nogle småkager. De her pekannøddesmåkager med nougat er ikke en klassisk julesmåkage men til gengæld helt kanon.
Camilla Biesbjerg Markussen.11.11.2022Foto: Columbus Leth.
35 stk

Det skal du bruge

  • 75 g pekannødder
  • 60 g kartoffelmel
  • 280 g hvedemel
  • 125 g flormelis
  • ¾ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 180 g koldt smør
  • 1 æg

Nougatfyld

  • 150 g blød nougat
  • 20 g smør

Pynt

  • 35 hele pekannødder
  • Evt. guldstøv

Sådan laver du pekannøddesmåkager

  1. Hak pekannødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor.
  2. Rør nøddemelet sammen med kartoffelmel, hvedemel, flormelis, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
  3. Skær smørret i tern, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene, eller kør det hele sammen i en røremaskine, til dejen har en let grynet konsistens.
  4. Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel, hæld det i dejen, og ælt den hurtigt sammen, til den er ensartet.
  5. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 200°. Tril dejen til 35 runde kugler på størrelse med en hel valnød. Fordel kuglerne på 2 bageplader med bagepapir, og tryk tommelfingeren ned i midten af hver dejkugle, så der laves en lille fordybning. Bag småkagerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.
  7. NOUGATFYLD: Skær nougat i mindre stykker. Smelt nougat og smør i en skål over vandbad, og rør det sammen til en ensartet masse. Fyld nougatsmørret i fordybningen på hver småkage.
  8. PYNT: Sæt en hel pekannød på hver småkage, og lad nougaten sætte sig. Pynt evt. med lidt guldstøv. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.

Sponsoreret indhold