Kager

Mandelkage med rabarberkompot og makronmarengs

Få mundvandet til at løbe og lav en himmelsk mandelkage med sød og syrlig rabarberkompot og en lækker, luftig makronmarengs på toppen!
af Gitte Heidi Rasmussen.9.05.2023Foto: Columbus Leth.

Forkæl dine smagsløg med denne lækre mandelkage med rabarberkompot og makronmarengs - en perfekt kombination af blødt, sødt, sprødt og friskt, der vil gøre denne kage til en favorit hos alle, der er så heldige at smage den!

16 stk

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 2 æg
  • 1 spsk. mandelessens
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 1 bradepande, ca. 22 x 30 cm

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber
  • 1 spsk. vand
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang

Makronmarengs

  • 4 æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 6 makroner
  • 1 tsk. mandelessens
  • 75 g mandelflager

Mandelkage med rabarberkompot

  1. Tænd ovnen på 200° (eller 180° varmluft).
  2. Rør sukker og smør sammen i en skål med en elpisker, til det får en cremet konsistens.
  3. Pisk æggeblommer og æg i, 1 ad gangen, og pisk mindst 2 minutter for hvert æg. Rør mandelessens i.
  4. Sigt mel og bagepulver i æggemassen, og rør mælken i.
  5. Fordel dejen i en smurt og meldrysset bradepande, og bag kagen i ovnen i 20 minutter.

Rabarberkompot

  1. Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Læg dem i en gryde sammen med vand, sukker og en flækket vaniljestang. Bring det langsomt i kog, og lad det simre i 6-8 minutter, til det får en jævn konsistens.
  2. Lad rabarber-kompotten afkøle, og fjern vaniljestangen.

Makronmarengs

  1. Pisk æggehvider stive i en skål med en elpisker. Sigt flormelis i, og pisk det til en sej marengsmasse.
  2. Knus makronerne, og vend dem i marengsen sammen med mandelessens og ⅔ af mandelflagerne. Smag til.
  3. Smør rabarberkompotten på kagen, og fordel marengsen henover med en dejskraber.
  4. Drys med resten af mandelflagerne, og bag kagen i ovnen i yderligere 12-14 minutter. Mærk efter med et træspyd eller strikkepind, om kagen er færdigbagt.

Sponsoreret indhold