Hos Konnerup & Co. på Sydfyn udvikler chokolatier Henrik Konnerup chokolade fra bunden med både eksotiske og lokale råvarer. De udsøgte bidder bliver overtrukket med hans egen specialfremstillede Valhrona-chokolade direkte fra den franske fabrik. Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.
I opskrifterne har chocolatier Henrik Konnerup brugt sin egen specialfremstillede Valhrona-chokolade, den såkaldte Konnerup 66 pct. Køb den som råvare i onlinebutikken www.konnerup-co.dk. Du kan selvfølgelig også bruge andre mørke chokolader af god kvalitet.
Læs interviewet med chokolatier Henrik Konnerup her.
Opskrift på chokoladepleskner med appelsin
100 g mørk chokolade
100 g kandiseret pomerans eller hjemmesyltet appelsinskal
5 g hele nelliker
Sådan gør du:
Denne umiddelbart lette opskrift kræver lidt forberedelse.
- Læg de hele nelliker i en morter og stød til et fi nt pulver. Der kan også bruges en blender.
- Sigt nellikerne til det herligste pulver, og julestemningen vil med garanti brede sig til stuerne.
- Skær den kandiserede pomerans i små terninger. Alternativt kan man selv lave syltede appelsinskaller:
- Skræl en økologisk appelsin med en kartoffelskræller.
- Skær herefter skallerne ud i ultratynde strimler og giv dem et opkog i vand. Sigt vandet fra.
Prøv de andre chokolade-opskrifter fra Konnerup & Co:
Læs mere fra vores store tema om chokolade:
Hvor meget ved du om chokolade? Test din viden her.
Mød chefsmageren hos Valrhona
Mmmm..... Kom til lækker chokoladesmagning
Brug alle sanserne og giv din chokolade et kvalitetstjek
Opskrift på fedtfattig chokoladekage
Tilmeld dig nyhedsbrevet og vind skønne præmier