Desserter og kager

Chokoladepleskner med appelsin

Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.
af Connie Mikkelsen, Foto: Skovdal og Skovdal og Evan Frederiksen2.11.2009

Hos Konnerup & Co. på Sydfyn udvikler chokolatier Henrik Konnerup chokolade fra bunden med både eksotiske og lokale råvarer. De udsøgte bidder bliver overtrukket med hans egen specialfremstillede Valhrona-chokolade direkte fra den franske fabrik. Du kan selv forsøge dig som chokolatier med disse opskrifter som Henrik Konnerup står bag.

I opskrifterne har chocolatier Henrik Konnerup brugt sin egen specialfremstillede Valhrona-chokolade, den såkaldte Konnerup 66 pct. Køb den som råvare i onlinebutikken www.konnerup-co.dk. Du kan selvfølgelig også bruge andre mørke chokolader af god kvalitet.

Læs interviewet med chokolatier Henrik Konnerup her.

Opskrift på chokoladepleskner med appelsin

100 g mørk chokolade
100 g kandiseret pomerans eller hjemmesyltet appelsinskal
5 g hele nelliker

Sådan gør du:
Denne umiddelbart lette opskrift kræver lidt forberedelse.

- Læg de hele nelliker i en morter og stød til et fi nt pulver. Der kan også bruges en blender.
- Sigt nellikerne til det herligste pulver, og julestemningen vil med garanti brede sig til stuerne.
- Skær den kandiserede pomerans i små terninger. Alternativt kan man selv lave syltede appelsinskaller:
- Skræl en økologisk appelsin med en kartoffelskræller.
- Skær herefter skallerne ud i ultratynde strimler og giv dem et opkog i vand. Sigt vandet fra.

Prøv de andre chokolade-opskrifter fra Konnerup & Co:

Sponsoreret indhold