De helt klassiske smørcroissanter er som bekendt gode helt som de er. Men du har måske ikke kunne undgå at lægge mærke til den stigende trend hos bagerier og cafeer, hvor croissanterne bliver fyldt med alverdens lækkerier.
Nu kan du pludselig få mandelcroissanter, græskarcroissanter eller endda drømmekagecroissanter! Det søde fyld gør det i forvejen lækre bagværk helt uimodståeligt.
Vil du gøre de trendy bagerier og cafeer kunsten efter, får du her opskriften på croissanter med fyld af karamelliseret æble og valnødder i sirup. Virker det for omstændigt at bage sine egne croissanter, kan du skyde genvej og købe nogle fra din nærmeste bager.
Antal: 4 stk.
Til denne opskrift på croissanter med lækkert fyld, skal du bruge 4 croissanter. Du kan enten købe dem hos bageren eller bage dem selv. Få en god grundopskrift på croissanter herunder.
250 g æbler
45 g rørsukker
25 g smør
1 tsk. citronsaft
0,5 tsk. stødt kanel
35 g valnøddekerner
1 spsk. ahornsirup
1 nip salt
Skræl æblet, og skær det i små tern.
Smelt rørsukker til karamel på en pande.
Tag panden af varmen, og tilsæt smør, æbletern og citronsaft. Vend rundt med en træske, så karamellen fordeler sig.
Varm blandingen igennem under konstant omrøring i 8-10 minutter.
Tilsæt kanel, og afkøl.
Rist valnødderne på en tør pande i ca. 5 minutter. Tilsæt ahornsirup og salt, og steg videre under konstant omrøring i ca. 5 minutter.
Tag panden af varmen, og bred nødderne ud på en bageplade eller et skærebræt beklædt med bagepapir. Skil dem let ad med en gaffel.
Afkøl, og hak groft.
Hvis du laver hjemmelavede croissanter, så følg trinene i grundopskriften og lad croissanterne køle af.
Skær croissanterne igennem på langs, smør den nederste halvdel af hver croissant med karamelliseret æble, og drys med hakkede valnødder.
Luk croissanterne igen, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 190˚ i 6-8 minutter, til de er blevet sprøde igen.
Dryp med ahornsirup, og drys med kanel og hakkede valnødder. Servér straks.