Denne salat fungerer både varm som tilbehør til en grøntsagsbøf eller kold som frokost eller til madpakken. Linserne sørger for protein og mæthedsfølelse, og så giver blandingen af de tilberedte og rå grøntsager et skønt miks af teksturer.
Opskrift til 3 personer
INGREDIENSER
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Linsesalat med syltede skalotteløg og berbèrecroutoner
FREMGANGSMÅDE
Kog linserne under låg i bouillonen i ca. 20 minutter, eller indtil de har opsuget al væsken. Rens grønkålen under rindende vand, og fjern stokkene. Derefter snittes grønkål, squash, broccoli, forårsløg og avocado i mundrette bidder.
Opvarm en smule olivenolie på en pande, og knus hvidløgene i. Når det simrer, tilsættes squashen, som svitses, indtil den bliver gylden. Når squashen er mør, tilsættes broccoli og grønkål. Svits det hele i yderligere 5 minutter, og tilsæt til sidst salt og peber efter smag.
Når linserne er færdige, vendes de med de stegte grøntsager samt de rå forårsløg og avocado-ternene i en skål. Top salaten af med citronsaft og græskarkerner.
Opskriften kommer fra bogen ’Plantemad’ af Mia Gardum, 329, kr. Købes online HER
LÆS OGSÅ: SALAT | Grillet carpaccio med pærer, rucola og perlebyg