6 personer
MENU
Forret:
Krabbekløer med citron og hjemmelavet mayonnaise
Hovedret:
Landkylling på grill
Kartoffelspyd med grillolie
Grillede grøntsager
Dessert:
Jordbærtoast med grillet nektarin og is
2 dl oliveolie
2 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin
1 citron
1 tsk hel peber
1 kg nye kartofler
grillolie
havsalt
Hæld olien i et syltetøjsglas. Mas hvidløgsfed med bagsiden af en kniv, og læg dem i olien. Hak rosmarin, riv citronskal, og knus peberkorn i en morter. Kom hakket rosmarin og revet citronskal i olien. Pres citronsaften, og rør i olien sammen med knuste peberkorn. Olien kan holde sig en uge på køl.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, sæt kartoflerne på spyd, og pensl dem med grillolien. Grill dem færdige i 8-10 minutter på hver side, og drys med havsalt lige før servering.