I forbindelse med åbningen af den franske restaurant Bistrot Chez Rémy, har vi fået fingrene i den magiske opskrift på fransk ratatouille. Restauranten er kreativt indrettet efter tegnefilmen Ratatouille's univers, hvor rotten Rémy opdager, at han med sin veludviklede lugtesans kan kreere den bedste ratatouille i byen.
Rémys specialitet, den klassiske middelhavsret ratatouille, stammer fra Provence regionen og er baseret på den fyldige smag af nyhøstede grøntsager. Du får den bedste smag ved at anvende solmodne råvarer, og herhjemme kan du med held vælge de små stilke tomater, som smager af mere end de store.
Prøv også: Lasagne med ratatouille
Mængden af grøntsager afhænger af, hvor mange gæster du skal have, og nogenlunde lige meget af de fire første er en god retningslinje. Du kan sagtens justere lidt efter smag, ligesom grønne peberfrugter kan udskiftes med gule.
Brug hvidløg efter smag, men spar ikke på det, og husk at hvidløgsfeddene skal hakkes, ikke presses.
Det skal du bruge til ratatouille a la Rémy:
Læs også: Nem ratatouille-salat
Sådan laver du ratatouille a la Rémy:
På Bistrot Chez Rémy serverer tjenerne ratatouille som tilbehør til hovedretter som grillet Sirloinsteak og frisk torsk, suppleret med franske grove pommes fritter og valget mellem to forskellige meget lækre saucer. Få en opskrift på oksemørbrad med ratatouille her!
Læs også: Italiensk madbrød