Kød og fjerkræ

Tacos med braiseret gris

Tacos er super lækre og kan varieres i det uendelige - og så er de ret lette at lave. Få Timm Vladimirs opskrift på tacos med braiseret gris her!
af Timm Vladimir 9.12.2015

Jeg er nærmest besat af tacos for tiden og vi holder altid “tacotirsdag” her i familien. Det er super lækkert, da de kan varieres i det uendelige, og det er en rimelig let ting at lave til både hverdag og fest. Se om du kan få fat i de “rigtige” tortillas, som er lavet af Masa Harina – en slags majsmel. De smager hundrede gange bedre end hvede-tortillas. Her er en klassisk taco med braiseret gris. Det tager lidt tid at lave dem på denne her måde, men man kan også sagtens “bare” braisere svinekødet med lidt hvidløg og så krydre det bagefter. Men denne version er mere autentisk.

Prøv også: Ægte hjemmelavet guacamole fra Mexico

Tacos med braiseret gris

Sådan laver du tacos:

  • Du skal bruge en stor svinenakke. Lad svinet stå i en kold saltlage (ca. 8% salt) natten over (12 timer). Kan udelades. Aftør det grundigt og massér Mojo de Ajo (se opskriften længere nede) ind i kødet og lad det marinere i minimum 3 timer.
  • Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen på varme med høj fugtighed og lad det braisere ved 160°C til det falder helt fra hinanden (4-6 timer). Nu plukkes kødet fra hinanden, blandes med lidt af safterne i bunden af fadet og serveres i tacos med syltede løg, lidt chilisauce og evt. guacamole henover.
Sådan laver du Mojo de Ajo:Bagte hvidløg - det skal du bruge:
  • 6 hele hvidløg
  • 200 ml olivenolie
  • 5 fed hvidløg i tynde skiver
  • 200 ml citronsaft
  • 100 ml appelsinsaft
  • 100 ml grapejuice
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. spidskommen

Prøv også: Timms kåltacos med braiseret lam

Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bag de 6 hele hvidløg i ovnen i 45-50 min. til de er helt bløde.
  3. Køl ned og pres hvidløgene ud af skallen. De skulle gerne være helt mosede nu.

Prøv også: Timms boller i karry

Hvidløgsolie:
  1. Varm olien op med de 5 fed hvidløg i skiver, så olien tager smag af hvidløget.
  2. Når hvidløgene begynder at tage farve (de må endelig ikke få for meget) tages panden af og køles langsomt ned, alt imens hvidløgene afgiver smag til olien.
Sevilla-juice:Prøv også:Timms andelasagne

Sponsoreret indhold