Kylling i ovn til 4-6 personer alt efter kyllingens vægt og tilbehøret
Det skal du bruge til stegt kylling i ovn med granatæble:
1 frisk kylling, gerne frilands eller økologisk
1 granatæble
½ bundt mynte u 1 økologisk citron
1 spsk spidskommen
2-3 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du stegt kylling i ovn med granatæble:
Tjek kyllingen for friskhed, fjern evt. fjerstubbe. Læg kyllingen i et ildfast fad. Skær granatæblet over i halve, og bank kernerne ud ved at banke på skallen med en ske. Læg kernerne i en skål sammen med mynte, saft og fintrevet skal af citronen, spidskommen, olivenolie, salt og peber, og rør det godt sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingen, og gnid den godt ind i skindet. Stil din kylling i ovn i en forvarmet ovn på 180°, og steg din kylling i 60-70 min., indtil den har fået en flot gylden overflade og sprødt skind.
Tag din kylling i ovn ud, og lad den trække 10 min., inden du skærer den ud i mindre stykker.
Server stegt kylling i ovn med en god salat, lidt kogte kartofler, bagte rodfrugter eller en dejlig ris/kornotto.
Tip om stegt kylling
Skyen, som ligger i bradepanden ved kyllingen, er rigtig god at spise til de kogte kartofler, eller til at dyppe et stykke brød i.
Læs også: 7 gode grunde til at spise granatæble
Prøv også andre opskrifter med granatæble:
Saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt
Salat med stegt andebryst, granatæble, parmesan, valnødder og persille