Er der noget bedre en saftig, rosa steg med sprøde kartofler og et godt glas rødvin til? Det lyder som en perfekt fredag aften.
Culottesteg er en klassiker på weekendmenuen, hvor der som regel skrues ekstra op for lækkerierne. Med de rigtigte ingredienser og den rigtige tilberedning kan du få den saftigste culottesteg, som du kan servere for familie og venner.
Culotten er en af koens rygudskæringer, som også tæller mørbrad, højreb og tyksteg. Disse udskæringer er møre og egner sig godt til at steges hele eller som mindre bøffer.
Men culotten kan være lidt udfordrende, når det kommer til udskæring. Vi er nok flere, der har stået i situationen, hvor vi skulle skære vores saftige culottesteg i skiver og har glemt den særlige metode.
Du skal være særlig opmærksom på culotten, fordi kødfibrene ikke går på langs af stegen hele vejen - som med andre udskæringer.
Du skal starte med at skære stegen i skiver fra den 'spidse' side. Når du har skåret omkring halvdelen af stegen, så vender du den 45 grader og skærer resten over. Læg mærke til, om kødfibrene ser flossede ud, så er stegen skåret forkert.
Inden stegen kommes i ovnen, kan du fordele et par overskårne fed hvidløg og/eller lidt stængler friske krydderurter såsom rosmarin og timian på fedtsiden.
TIP: Hvis du ønsker en rosa steg, er det ideelt at stege kødet, til det har en kernetemperatur på 58°. Det er absolut nemmest at opnå, hvis du har et stegetermometer.
Har du mere lyst til klassisk oksesteg? Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.