Aftensmad

Saltbagt laks med auberginegratin

Det er nemt at tilberede laks i ovn, og så smager det skønt! Server retten på terrassen en dejlig lun sommeraften sammen med et glas kølig hvidvin.
af Marie Melchior.8.08.2008Foto: Betina Hastoft.

Her får du opskriften på en rigtig god sommerret, der er hurtig og nem at lave. Laksen og auberginegratinen skal have lige lang tid i ovnen, så du kan med fordel tilberede dem på samme tid, så hele retten er klar til servering samtidig.

6 personer

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1 kg frisk lakseside med skind, uden ben
  • 1 lime
  • 1 citron
  • 1 bundt koriander
  • ½ dl rapskimolie
  • 1 kg groft køkkensalt
  • Evt. citron og lime i både til pynt

Auberginegratin

  • 50 g pinjekerner
  • 600 g auberginer
  • Havsalt
  • 600 g fennikel
  • 500 g mozzarella
  • 1 dl rapskimolie
  • 2 spsk. tørret oregano

Sådan laver du saltbagt laks

  1. Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande med olie.
  2. Skyl og skrab guleroden, skær den i stave, og læg gulerodsstavene i en række i fadet (de skal fungere som "lægter" for fisken). Læg laksestykket ovenpå.
  3. Skyl lime og citron, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne oven på fisken efterfulgt af korianderblade.
  4. Dryp med rapskimolie. Dæk fisken helt til med salt.
  5. Bag din laks i ovnen i 30 minutter ved 200°.

TIP: Laksen skal være uden ben. Bed fiskehandleren om at fjerne nervebenene, eller fjern dem selv med en tang

Auberginegratin

  1. Rist pinjekernerne på en tør, hed pande, til de er gyldne, og læg dem til side i en lille skål.
  2. Skyl auberginerne, og skær dem i tynde skiver på den lange led. Læg skiverne på en stor tallerken, og drys dem med havsalt. Lad dem stå i ca. 30 minutter, til der trækker væde ud af dem. Skyl saltet af auberginerne.
  3. Skyl fenniklerne, og skær dem i tynde skiver.
  4. Skær mozzarellaosten i skiver.
  5. Pensl et ovnfast fad med rapskimolie, og læg aubergineskiver, fennikelskiver, pinjekerner og mozzarellaskiver i lag. Drys oregano imellem lagene.
  6. Sæt fadet i ovnen, og bag ved 200° i cirka 30 minutter.

Fjern alt saltet, og skær fisken i tykke skiver. Anret med citron- og limeskiver, og server auberginegratinen til.

Sponsoreret indhold