Hvem elsker ikke tærte? En nem og velsmagende hverdagsklassiker. I denne version spiller spinat, ost og pinjekerne hovedrollerne, og det er slet ikke nogen dum kombination!
af Camilla Zarah Lawes.13.02.2022Foto: Wichmann + Bendtsen Photography.
Tærter er geniale! De kan varieres i uendeligheder og serveres til både forret, hovedret og dessert afhængig af størrelse og fyld. Her får du versionen med spinat, gedeost og pinjekerner. Sommerligt, nemt og lækkert!
Tærtedej
100 g koldt smør
120 g hvedemel
50-60 g grahamsmel
100 g græsk yoghurt 10 %
Smør og bønner eller linser til formen
Fyld
200 g frisk babyspinat
2 æg
1½ dl piskefløde
2 fed hvidløg
2 spsk. finthakket persille, almindelig eller bredbladet
Havsalt og friskkværnet peber
110 gedeost
50 g pinjekerner
Sådan laver du tærte med spinat og gedeost
Tærtedej
Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i de 2 slags mel.
Saml dejen med yoghurten, og pak den i husholdningsfilm. Lad den hvile i køleskabet 1 time eller natten over.
Smør en tærteform, der er ca. 24 cm i diameter med lidt smør.
Rul dejen ud, og læg den i formen. Prik huller i bunden med en gaffel. Smør lidt smør på et stort stykke sølvpapir, og dæk tærtebunden med det.
Hæld bønner eller linser over, og bag bunden i ovnen i 10 minutter ved 200°, til kanterne er let gyldne. Kassér sølvpapir og bønner.
Fyld
Nip stilkene af spinatbladene, og skyl dem flere gange i koldt vand, til al jord er væk.
Blanchér spinaten i spilkogende saltet vand i 1 minut. Lad spinaten tørre og afkøle.
Pisk æg og piskefløde godt sammen. Knus hvidløgsfeddene, og tilsæt dem sammen med finthakket persille og den blancherede spinat. Hæld fyldet over den friskbagte bund.
Skær gedeosten i skiver, læg den på, og drys med pinjekerner.
Bag tærten færdig i 15-18 minutter ved 200°, til fyldet er fast. Server evt. med en grøn salat til.