Tarte flambée skal blot toppes med få ingredienser, der sikrer god smag og samtidig en sprød bund. Denne vegetariske udgave byder blandt andet på farverige rødløg, artiskokker og krydderurter.
af Johanne Mosgaard.15.11.2021
4 personer
Tærtebund
2 dl vand
1 tsk. salt
150 g groft durummel
150 g hvedemel tipo 00
1½ spsk. olivenolie
Løgfyld
2 dl cremefraiche 38 %
½ tsk. muskatnød
½ tsk. salt
Peber
2 rødløg
4 fed hvidløg
280 g grillede artiskokker i olie
Evt. parmesan
Frisk timian
Sådan laver du tarte flambée
Tærtebund
Hæld vand og salt i en skål, og tilsæt mel lidt ad gangen, mens du rører rundt.
Brug en grydeske eller en røremaskine til at ælte dejen i ca. 10 minutter, indtil dejen slipper kanten på røreskålen.
Smør en ren skål med olie, hæld dejen heri, og lad den hvile ca. 1 time på køkkenbordet.
Del dejen op i lige store stykker, så der enten bliver 1 lille tærte til hver eller 2 større tærter til deling.
Rul dejstykkerne til helt tynde bunde på et meldrysset bord, og læg bundene på et stykke bagepapir.
Løgfyld
Tænd ovnen på 250˚ varmluft, og sæt en pizzasten eller en bageplade ind i ovnen.
Rør cremefraiche sammen med muskatnød, salt og peber i en skål.
Pil rødløg og hvidløg, og skær begge dele i tynde skiver.
Sigt olien fra de grillede artiskokker, og skær dem i små stykker.
Smør bundene med cremefraicheblandingen, og drys evt. med lidt parmesan.
Top med de tynde skiver rødløg, hvidløg og artiskokker.
Tag den varme bageplade ud af ovnen, og hiv forsigtigt bagepapiret over på bagepladen.
Bag tærterne i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.