Aftensmad

Indbagt nøddepostej

Har du en vegetar i familien, eller vil du indføre kødfrie dage derhjemme, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal servere. Denne indbagte nøddepostej er et lækkert bud!
Opskrifter og foto: Skovdalnordic.com.21.11.2021

Grøntsager, nødder, ris og sprøde æbler udgør det lækre fyld i denne vegatariske nøddepostej, som vi har pakket velsmagende ind i butterdej. Den er både nem at lave og smager virkelig skønt. Den spiselige stjernepynt kan du naturligvis blot udelade, hvis den skal på bordet en hverdagsaften.

6 personer

Ingredienser

  • 1½ dl fuldkornsris
  • 2 små porrer
  • 2 gulerødder
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. timianblade
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl fløde
  • 1 æble
  • 150 g hasselnødder
  • 2 store æg
  • 1½ rulle butterdej
  • 1 æg (til at pensle med)

Sådan laver du indbagt nøddepostej

  1. Kog risene efter anvisning på pakken, og lad dem afkøle.
  2. Snit porrer og gulerødder fint. Hak champignoner. Steg porrer, gulerødder, champignoner og timian i olivenolie i 5 minutter. Tilsæt fløde, og lad det koge ind.
  3. Hak æble og hasselnødder fint, og bland det med grøntsagsblandingen, ris og æg.
  4. Rul den ene rulle butterdej ud på en plade med bagepapir. Form postejen oven på dejen, og luk butterdejen på toppen.
  5. Fold enderne op, og vend postejen om, så enderne ligger nederst. Rul den halve rulle butterdej ud, og udstik stjerner i forskellige størrelser. Pensl dem med sammenpisket æg, og læg dem oven på postejen.
  6. Pensl også stjernerne ovenpå, og bag postejen i ovnen i ca. 1 time ved 175°, til den er gennembagt og gylden.

TIP: Hvis der mangler sauce til nøddepostejen, kan du fx lave en kold sauce af cremefraiche og hakkede krydderurter eller en varm grøntsagssauce af løg, porre, gulerod, hvidløg, hakkede tomater og grøntsagsbouillon.

Sponsoreret indhold