Lad dine gæster gå om bord i det vietnamesiske gadekøkken, hvor sprøde grøntsager, friske krydderurter og flotte farver danser om kap på tallerkenen. Her får du opskriften på vietnamesiske pandekager med kylling og rejer.
Sådan laver du vietnamesiske pandekager med kylling og rejer:
Crepes:
Bland de 2 slags mel sammen med gurkemeje i en stor skål.
Pisk æg, kokosmælk og danskvand sammen i en anden skål, og rør det i dejen. Krydr dejen med salt, og lad den trække i 10 minutter.
Steg 8-12 små pandekager i lidt olie på en lille pande. Hold evt. pandekagerne lune i mellem 2 tallerkener indtil servering.
Fyld:
Skær kyllingefileterne i små tern. Hak rejerne groft. Pil løget, og skær det i fine både.
Steg løg og kyllingetern i lidt olie på en stor pande, til kyllingekødet er gennemtilberedt. Tilsæt rejerne, og steg, til rejerne er tilberedte. Krydr med salt.
Skyl salaten, og pluk salatbladene fra hinanden. Skyl bønnespirer. Skyl og snit chili fint. Skær limefrugterne i både. Skyl og pluk koriander.
Limedressing:
Rør vand sammen med sukker, limesaft og fiskesauce.
Skyl og hak chilien fint, og vend den i dressingen.
Anret pandekagerne med salat, kyllinge-reje-fyld, bønnespirer, chili og koriander, og dryp med lidt limedressing.
Servér retten straks sammen med limebåde og limedressing ved siden