Brød & Boller

Brydeboller med oregano

Brydeboller er hyggelige til en uformel middag med venner eller til en udflugt med madkurv. Vi serverer dem gyldne med olivenolie og frisk oregano. Få opskriften her!
af Mai Knauer20.06.2019Foto: Columbus Leth.

Kærestemiddag, familiefrokost, venindebrunch. Vi samles om måltider og deler god mad og kostbar tid.

Et brydebrød deles meget bogstaveligt, og der er noget over at bryde af det samme brød. Så bliver man endnu mere fælles om maden.

Tag brydebrødet med på picnic i parken eller sæt det på bordet, næste gang du har gæster. Knyt mennesker sammen med denne lækre opskrift - og husk masser af frisk oregano!

DET SKAL DU BRUGE TIL DINE BRYDEBOLLER:

Til cirka 10 personer

  • 15 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
  • 1 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g ølandshvedemel eller andet fuldkornshvedemel
  • 450 g hvedemel
  • 1 håndfuld frisk oregano

SÅDAN LAVER DU BRYDEBOLLER MED OREGANO:

  1. Smuldr gæren i vandet, og rør godt, til den er er helt opløst. Tilsæt olie, sukker, salt og ølandshvedemel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt undervejs.
  2. Ælt dejen grundigt i 5 minutter - gerne i en røremaskine - indtil den slipper skålens kanter. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve over natten i køleskabet.
  3. Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord. Form ca. 15 små boller af dejen.
  4. Kom bollerne i en springform, Ø 25 cm, beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i formen 1 time.
  5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med olie, og drys oregano ovenpå.
  6. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  7. Lad bollerne afkøle på en rist, og servér dem lune med smør eller god olivenolie.

Sponsoreret indhold