Skræl kartoflerne. Kog dem møre i let-saltet vand.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en gaffel, eller mas dem gennem en grovmasket sigte ned i en skål.
Skyl krydderurter, dup dem tørre, og hak dem.
Smelt smør i en lille gryde.
Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål sammen med mælken.
Rør gæren ud i den lune mælkeblanding, og tilsæt salt, sukker, æg, kartofler og krydderurter.
Rør mel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Brug evt. en røremaskine.
Hæld olie i skålen, og vend dejen i olien.
Lad den hæve tildækket i skålen et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 12- 14 stykker, og tril dem til boller.
Læg dem i en stor, smurt springform, og lad dem efterhæve lunt og tildækket under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Tænd ovnen på 250°.
Hæld 1 dl vand i et ovnfast fad, og sæt det i bunden af ovnen. Sæt brødet på en rist i midten af ovnen.
Sænk temperaturen til 200°, og bag brødet i 30-40 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker under bunden.
Servér brødet friskbagt.