Hjemmelavet ymerdrys er en nem måde at forvandle kedeligt gammelt rugbrød til spændende morgenmadstopping.
af Julie Hey / Foto: Betina Hastoft1.07.2021
Hvis brødkassen indeholder noget gammelt og tørt rugbrød, så er den første indskydelse ofte at smide det ud. Men brug det i stedet som topping på morgenmaden. Gamle skiver rugbrød kan nemlig nemt og hurtigt forvandles til en god gammeldags ymerdrys, som smager himmelsk sammen med fx friske bær. Flere opskrifter på morgenmadstopping: Hjemmelavet müsli
Opskrift på hjemmelavet ymerdrys
Tid: 15 min.Det skal du bruge til hjemmelavet rugbrødsdrys:
4 skiver rugbrød
1-1½ dl sukker
Sådan laver du hjemmelavet ymerdrys:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smuld rugbrødet helt fint og fordel det på bagepapir på en bageplade.
Rist det sprødt i ovnen i 10-12 min. Rør i det undervejs og afkøl det helt.
Hak det fint i en minihakker, drys det igen ud på bagepapiret og lad det afkøle helt.
Vend rugbrødsdrysset med halvt så meget sukker og server på ymer evt. med friske bær.