Gør frokostbordet ekstra lækkert med et hjemmebagt rugbrød, der hverken kræver lang tid i køkkenet eller en surdej, der er lavet på forhånd.
af Inge Skovdal.7.11.2020Foto: skovdal.dk.
Få opskriften på lækkert, sprødt og svampet rugbrød, der smager himmelsk under dit yndlingspålæg. Servér det hjemmebagte rugbrød til julefrokosten, på frokostbordet eller når det bare skal være lidt ekstra lækkert!
1 stk
Ingredienser
3½ dl vand
1 pakke økologisk gær
1 hvidtøl eller mørk øl, fx Braunstein Økologisk Mørk eller Ørbæk Bruin Abbey Ale
650 g rugmel
350 g hvedemel
4 tsk. salt
3 spsk. hørfrø
Sådan laver du rugbrød
Bring vandet i kog, og lad det afkøle, så det er lunkent. Opløs gæren i vandet, og tilsæt øl.
Rør mel, salt og 2 spsk. hørfrø i gærblandingen. Ælt dejen i en røremaskine i ca. 5-7 minutter. Lad dejen hæve i skålen ved stuetemperatur i 35-40 minutter.
Ælt dejen igennem igen. Kom den i en slip let-form på 2-3 l, eller smør en form med olie. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 30- 35 minutter.
Snit brødet med en kniv, og prik det med en gaffel. Drys med hørfrø. Bag brødet i ovnen ved 200° i ca. 1 time.
Lad det køle lidt af, og tag det ud af formen. Servér rugbrødet lunt til alle retterne.