Brød

Rugbrødsboller med solbær

Prøv noget nyt med den her opskrift på rugbrødsboller med solbær og malt, der både er sunde og skønne.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann24.06.2015

Servér de her skønne rugbrødsboller med solbær og malt til morgenmad, frokost eller som snack på den perfekte picnictur.

Vil du hellere have müsliboller fremfor rugbrødsboller? Klik her!

Det skal du bruge til rugbrødsboller med solbær og malt:

15-20 stk.

  • 100 g friske solbær (frosne solbær kan også bruges)
  • 2 spsk. flydende akaciehonning
  • 10 g gær
  • 15 g salt
  • 2 spsk. maltsirup
  • 2 dl kærnemælk
  • 6 dl koldt vand
  • 1½ dl øl
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 300 g skårne rugkerner
  • 225 g hørfrø
  • 150 g solsikkefrø
  • 115 g sesamfrø
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 300 g rugmel
  • 15-20 muffinforme i aluminium eller silikone
  • smør eller olie til formene

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du rugbrødsboller med solbær:

  1. Lad solbærrene trække i en skål sammen med akaciehonning i 15 minutter.
  2. Opløs gær, salt og maltsirup i kærnemælk, vand og øl.
  3. Bland de øvrige ingredienser til dej i væden, og rør dejen sammen i 10 minutter i en røremaskine. Du kan også røre den i hånden.
  4. Vend til sidst de honningmarinerede solbær i dejen, bland hurtigt rundt, og fordel dejen i de smurte muffinforme.
  5. Dæk formene med husholdningsfilm, og sæt bollerne til hævning i køleskabet i mindst 12 timer, før de skal bages.
  6. Bag rugbrødsbollerne i ovnen ved 180º i 25-30 minutter, og vend herefter rugbrødsbollerne ud på en rist til afkøling.

Abonnement

Sponsoreret indhold