Bagermester Nicolai Halken Skytte er manden bag disse fantastiske müsliboller, ligesom han står bag mange af emmerys andre brødsuccesser. Opskriften på müsliboller er hentet fra bogen "Den økologiske bager", og müslibollerne er lavet på ægte surdej. Gør kunsten efter og server de lækreste mysliboller!
15 boller
Lav din egen müsli til müsliboller: Opskrift på müsli
Det skal du bruge til müsliboller:
• 5 dl koldt vand
• 1½ dl surdej, se opskrift her
• 500 g hvedemel
• 100 g grahamsmel
• 15 g salt
• 200 g honningristet mysli
• 50 g rosiner
• lidt olie
• lidt havreflager til drys
Prøv også: Nøddebrød uden mel
Tip
Pensl brødene med vand, inden du sætter dem i ovnen, hvis de er blevet tørre under hævningen.
Nicolai Halken Skytte - den kopromisløse bager
Bagermester Nicolai Halken Skytte bagte sit første brød for 35 år siden. Det var tungt og uden smag ifølge ham selv. Men han er kommet efter det! Hos Emmerys blev han introduceret til surdej og blev fuldstændig solgt. Han arbejdede videre med de ‘langsomme brød’ i sit eget bageri og siden i Meyers Bageri.
Nu er han igen hos Emmerys som bagermester og har udgivet bogen Den økologiske bager. I forordet til bogen skriver han:
“Det, som er vigtigt for mig, er kompromisløsheden i alt, der har med brød og kager at gøre. Alle de råvarer, vi bruger i Emmerys og i Den økologiske bager, er 100 pct. økologiske, og kun det bedste er godt nok. Vil du bage et velsmagende brød, er det sindssyg vigtigt at bruge ordentligt korn og mel og ikke spare her, så får du måske et brød, som ikke hæver lige så godt op, og som mangler smag og kulør.”