En surdej kan give dit brød en fantastisk smag, og jo mere du bruger den, jo bedre bliver både den og dit brød. Men der er mange faldgrupper, når det gælder surdej. Opbevarer du din surdej forkert, kan den udvikle eddikesyrebakterier og blive for sur, og den kan heller ikke tåle at stå for længe uden at blive brugt.
Prøv opskriften: Knasende lækkert brød
Bagermester Nicolai Halken Skytte fra emmerys er aktuel med bogen "Den økologiske bager - en bagebog fra emmerys", hvor han deler en masse lækre opskrifter på alt fra biscotti til kransekager og lækre rugbrød - og selvfølgelig deler han også sine bedste tips til en god surdej.
Sådan laver du en surdej
Læs også: Find dit nye bagegrej her
Tip til surdej!
Du kan se, om der er liv i din surdej, ved at se, om den er vokset i skålen. Hvis ikke, er det, fordi surdejen enten er for sur eller fordi den ikke er moden nok. Er den for sur, dvs. at den dufter og smager for eddikeagtig, hælder du halvdelen ud og frisker op med en halv portion ny surdej.