Bagels er et skønt og skægt alternativ til de klassiske hjemmebagte boller vi er så vant til herhjemme i Danmark Og de er slet ikke svære at lave.
Opskriften herunder er basen, som du så selv kan bygge videre på. Tilsæt f.eks. kanel og rosiner. Tranebær og nødder, eller bare chokoladestykker, alt efter om du vil bruge dem som sandwich eller hygge til kaffen. Du kan også drysse dem med alt fra ost, chiliflager, sorte eller hvide sesamfrø, nigellafrø, jalapenos rosmarin eller andre krydderier og urter. Og du kan selvfølgelig blande efter behag. Ost og chili er godt. Rosmarin og havsalt er fantastisk!
Du kan også dele dejen over i to og lave kanel/rosin af den ene del og sandwichkrydrede af resten.
Prøv også: Timms gulerodskage
(16 stk)
Det skal du bruge til bagels:
Tip! Har du en dampovn? Med intervaldampens fugtige varme får vores bagels en herligt sej skorpe. Brødene er nemme at dele og fylde med alt muligt. Det bliver mættende bidder, som passer til en let frokost eller på udflugten.