Brød & Boller

De bedste varme hveder

Varme hveder smager skønt, og de skal helst nydes med masser af smør! Her får du opskriften på de bedste hjemmebagte hvedeknopper.
af Susanne Palmqvist.1.04.2022Foto: Jacob Ljørring.

Her får du opskriften på lette, lækre varme hveder, præcis som de skal være, når vi traditionen tro bager op til Store Bededag.

12 stk

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 150 g grahamsmel
  • Ca. 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 50 g gær
  • 3½ dl lunt vand
  • 1 æg

Sådan laver du varme hveder

  1. Smuldr smør med mel (hold lidt hvedemel tilbage), salt, sukker og kardemomme i en skål. Rør gæren ud i lidt af vandet. Kom resten af vandet i, og hæld det i skålen.
  2. Tilsæt æg, og ælt dejen blank og smidig med mere mel.
  3. Del den i 12 stykker, tril dem til boller, og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande. For at få den pæneste facon på dine varme hveder, skal du bruge en bradepande, der måler ca. 20 x 30 cm.
  4. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse tildækket og lunt ca. 1 time. Bag dine varme hveder 15-20 minutter ved 200°.
  5. Afkøl dine hveder på en bagerist, og bræk dem fra hinanden.
  6. Så skal dine hveder flækkes og ristes gyldne i ovnen ved 225° med den overskårne side opad.

Sponsoreret indhold