Kager

14 kager til sønderjysk kaffebord

Sønderjyderne er geniale! For mange år siden opfandt de konceptet sønderjysk kaffebord, hvor mindst 14 kager skulle være repræsenteret. Hvordan kan man andet end at elske den tradition? Vi har fundet 14 smagsgode kageopskrifter til anledningen!
af Freja Bang Lyngbo.17.07.2018Foto: Bjørn Jakobsen.

På ISABELLAS-redaktionen spiser vi kage, så tit vi kan slippe af sted med det! Flødeskumskager, småkager, bradepandekager, tærter... Der findes vist ikke én eneste kage, vi ikke gerne ville sætte tænderne i.

Derfor kommer det vel næppe som nogen overraskelse, at vi er ret begejstrede for traditionen med sønderjysk kaffebord. En tradition, der går helt tilbage til 1864, hvor Sønderjylland kom under tysk styre. Mange forsamlingshuse fik i denne periode ikke spiritusbevilling, så i stedet for at drikke brændevin og andre stærke sager, kunne man jo passende fylde noget andet indenbors: Kage!

Der findes nogle helt særlige regler omkring det sønderjyske kaffebord - eller kagebord, som det også kaldes - og den vigtigste af dem må være, at bordet skal bestå af mindst 14 kager: Syv bløde og syv hårde. Til den hårde afdeling hører fx tørkager som hindbærsnitter og småkager, mens de bløde kager kan være kringle, roulade og lagkage. Der må siges at være noget for enhver kageelsker!

14 kageopskrifter til sønderjysk kaffebord

Sponsoreret indhold