Desserter og kager

Rosmarin og citroncookies

Lækre knasende cookies, der følger tidens ånd.
af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel16.08.2011

150 g smør
125 g sukker
125 g farin
3 æg
2 spsk citronsaft
1 stang vanilje
180 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk havsalt
125 g havregryn
75 g 36 % chokolade
50 g hakkede abrikoser
reven skal af 1 citron
4 kviste rosmarin
75 g valnødder

Riv citronskallen og pres saften ud. Skrab vaniljen ud af stangen og bland kornene med lidt sukker. Hak chokolade og abrikoser. Bland alle ingredienserne sammen og rør dejen i ca. 4 minutter i en røremaskine.

Stil dejen koldt i ½ time og sæt den med to teskeer i små toppe på et bagepapir. Husk godt med mellemrum så kagerne ikke flyder sammen. Bag dem midt i ovnen ved 200° i 10-11 minutter.

Se også andre kager fra Rikke Gryberg:


Æbletærte med tranebær og hvid chokolade


Krydderkage med limecreme


Kanel- og orangescones


Æbleglas

Sponsoreret indhold