Servér denne lækre blommetrifli med en velsmagende creme af hvid chokolade, og nyd smagen af sæsons blommer. Hvis du har lidt lækker granola, kan du bruge den som topping!
af Mai Knauer.8.07.2022Foto: Columbus Leth.
4 personer
Ingredienser
500 g blommer
3 spsk. rørsukker
1 vaniljestang
2 spsk. mørk rom
Hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade
1 æg
2 æggeblommer
3 dl cremefraiche 38 %
Topping
25 g hasselnøddekerner
50 g mandler
50 g sesamfrø
25 g solsikkekerner
5 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
4 stilke frisk timian
Blommetrifli med hvid chokoladecreme
Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte.
Læg blommerne i et ovnfast fad med bagepapir.
Rør sukker og vaniljekorn sammen, og fordel det over blommerne.
Bag blommerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle, og tilsæt rom.
Hvid chokoladecreme
Smelt den hvide chokolade over vandbad ved lav varme. Afkøl chokoladen.
Rør æg i og derefter cremefraiche.
Fordel de bagte blommer i 4 glas. Fordel chokoladecremen over blommerne, og stil dem i køleskabet i 1 time.
Topping
Bland nødder og kerner i en skål.
Varm honning og olivenolie op på en pande, fordel nøddeblandingen på panden, og rist dem gyldne.
Lad dem afkøle på et stykke bagepapir. Hæld nøddeblandingen over glassene lige inden servering, og top med lidt timian, gerne i blomst.