Blommer til den søde tand

Blommegalette

Brug sæsonens danske blommer til at lave en nem og lækker dessert. Denne galette er nem at bikse sammen, og så smager den vidunderligt.
af Mai Knauer16.08.2021Foto: Columbus Leth.
6 personer

Mørdej

  • 80 g smør
  • 180 g hvedemel
  • 5 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk. vand
  • 1 æg til pensling

Blommefyld

  • 500 g forskellige blommer
  • 3 spsk. timianhonning
  • 8 stilke frisk timian

Sådan laver du blommegalette

En galette minder om en tærte men er endnu nemmere at lave, fordi den ikke kræver en tærteform og gerne må være rustik i udseendet.

Mørdej

  • Blend smør, mel, sukker og vaniljekorn i en blender, til dejen smuldrer.

  • Tilsæt vand, og blend igen, til dejen samler sig.

  • Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl ½ time.

Blommefyld

  • Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.

  • Læg dem i en skål med honning og bladene fra 3 timianstilke.

  • Tænd ovnen på 200°.

  • Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm.

  • Fordel blommefyldet over dejen, men lad de yderste 5 cm af kanten være fri.

  • Lad dejen ligge på 1 stykke bagepapir. Fold kanten op omkring fyldet, og pensl kanten med sammenpisket æg.

  • Bag galetten i ovnen i 25-30 minutter.

  • Pynt kagen med de resterende timianstilke. Servér evt. med flødeskum eller cremefraiche til.

Sponsoreret indhold