En galette minder om en tærte men er endnu nemmere at lave, fordi den ikke kræver en tærteform og gerne må være rustik i udseendet.
Blend smør, mel, sukker og vaniljekorn i en blender, til dejen smuldrer.
Tilsæt vand, og blend igen, til dejen samler sig.
Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl ½ time.
Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.
Læg dem i en skål med honning og bladene fra 3 timianstilke.
Tænd ovnen på 200°.
Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm.
Fordel blommefyldet over dejen, men lad de yderste 5 cm af kanten være fri.
Lad dejen ligge på 1 stykke bagepapir. Fold kanten op omkring fyldet, og pensl kanten med sammenpisket æg.
Bag galetten i ovnen i 25-30 minutter.
Pynt kagen med de resterende timianstilke. Servér evt. med flødeskum eller cremefraiche til.