- Jeg har valgt at lave denne simple, dog skønne opskrift, da den jo virkelig er en klassiker. Jeg er selv barn af 80'erne, hvor cheesecakes var meget populære. Og jeg elsker denne saftige og cremede kage med den lidt salte kiksebund og den søde vanille-ostecreme. Den gør sig rigtigt godt som en kage til kaffen, men er i den grad også en lækker dessertkage. Dét, som gør denne version ekstra god, er den top af cremefraich og vanillesukker, som bliver bagt med i anden omgang bagning. Det giver en rigtigt lækker smag og føles dejligt cremet og let syrligt i munden, fortæller Annemette Voss, som igen i aften laver lækre kager i " Den store Bagedyst".
Læs også: Opskrift på cheesecake med karamel og macademianødder
Godt at vide før du går i gang med din cheesecake:
Sværhedsgrad: Let
Servering: 8 personer
Arbejdstid: 25 min
Bagetid: 30 min
Hviletid: 8 timer
Opskrift på cheesecake - det skal du bruge:
Bund:
Smagsneutral olie til pensling
75 g smør
200 g digestive kiks
Fyld:
400 g flødeost, naturel
2 æg (str L)
100 g sukker
½ stang vanille
Top:
50 g sukker
4 dl creme fraice 38%
½ stang vanille
Blåbærsauce:
300 g blåbær (friske eller frosne)
½ dl vand
50 g sukker
Evt. lidt citronsaft
Klik dig igennem vores galleri og få flere af Annemettes lækre opskrifter samt gode bagetips.
Besøg Annemettes fine blog her!
Følg Annemette på Facebook her!
Opskrift på cheesecake - sådan gør du:
Bund:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Smør en springform (ø20) med olie. Smelt smør. Knus kiksene grundigt og bland sammen med det smeltede smør. Tryk kiksemassen fast sammen i springformens bund.
Fyld:
Skrab kornene fra vanillestangen ud og tryk sammen med lidt af sukkeret. Kom sukker, vanillesukker, æg og flødeost i en blender og kør det sammen til en helt jævn masse. Fyld flødeostecremen ovenpå kiksebunden og bag kagen i ca 20 min, til den har sat sig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt, inden top-fyldet kommes på.
Top:
Skrab kornene fra vanillestangen ud og tryk sammen med lidt af sukkeret. Bland sukker, vanillesukker og creme fraice godt sammen og fordel det ovenpå den let afkølede ostemasse. Sørg for en jævn og glat overflade. Bag kagen færdig i ovnen i ca 10 min ved 190 grader. Lad kagen køle lidt af inden den stilles i køleskab natten over (eller 6-8 timer). Serveres med lun eller kold blåbærsauce.
Blåbærsauce:
Kog blåbær, sukker, vand og lidt citronsaft op. Lad det simre i et par minutter, jo længere saucen koger ind, desto tykkere vil konsistensen være til sidst. Den tykner også når den køler af. Tag gryden af varmen, når du er tilfreds med resultatet. Jeg lader saucen simre i ca. 5 min. Lad saucen svale og servér til kagen.
Du kan også prøve disse opskrifter på cheesecakes:
Klassisk cheesecake med kiksebund og friske hindbær
Den her cheesecake skal ikke bages!
Cheesecake i glas - en moderne klassiker
Koldskål-cheesecake med jordbær
Cheesecake med luftig blåbærcreme
Cheesecake med karamel og macademianødder