For mange er honningkage noget, der kun bliver spist til jul, og du støder derfor sjældent på honningkager på andre tidspunkter af året.
Tager du til den sønderjyske by Christiansfeld, vil du derimod opdage, at honningkage er omdrejningspunktet for hele byen.
De gamle traditioner i den lille by har sørget for, at byen er kommet på UNESCO's verdensarvsliste, der har fået folk fra hele verden til at valfarte til Christiansfeld for at blive klogere på byens historie, se på arkitekturen og spise honningkager.
På et gadehjørne midt i byen ligger Danmarks ældste honningkagebageri, Brødremenighedens Honningkagebageri, hvor der hver dag bliver bagt honningkager der tager sit afsæt fra en gammel intern opskrift fra 1700-tallet.
Til trods for, at honningkagen kan spores flere hundrede år tilbage, er der ikke lavet meget om på den sidenhen.
I dag er mange honningkager enten fyldt med smørcreme eller abrikosmarmelade – noget man ikke havde adgang til i sin tid, og derfor et af de centrale ting, der er ændret ved den oprindelige honningkage.
Se blandt andet denne opskrift på honningkage med appelsin-smørcreme.
Den mest klassiske form for honningkage er honninghjertet, der for mange betyder et hjerte dyppet i chokolade og pyntet med et glansbillede, der typisk er et billede af en julemand.
Denne opskrift tager dog udgangspunkt i hvid glasur som pynt på hjerterne. Vil du hellere have chokoladeovertræk på din honningkage, kan du smelte noget mørkt chokolade over et vandbad og pensle hjerterne med chokolade.
Det vigtigste at have in mente når du skal lave honningkage, er, at det tager lang tid. Jo længere tid dejen får lov til at stå før brug, jo bedre bliver honningkagerne. Denne dej kan du dog nøjes med at forberede dagen inden.
Prøv også: Mette Blomsterbergs opskrift på gulerodskage
Antal: 50 stk.
Det skal du bruge for at lave honningkage bagt som små hjerter